Over ons

Kunst bloeit heeft vier onderdelen: (1) in elke deelnemende gemeente een schilder- en tekendag, (2) in elke deelnemende gemeente een expositie, (3) een gemeenschappelijke online presentatie en (4) een verkiezing. 

De schilder- en tekendag

Kunstenaars schilderen of tekenen op een zaterdag of zondag in de maand mei of op 3 of 4 juni op diverse (door hen zelf gekozen) locaties in aan Kunst bloeit deelnemende gemeenten mooie en/of markante stadsgezichten en –taferelen. Het levert een mooie collectie stadsgezichten op.

De expositie

Aan het eind van de schilder- en tekendag leveren de kunstenaars hun werken in, die vervolgens twee tot circa vier weken in de gemeente worden tentoongesteld. De (verkoop)expositie kan in het gemeentehuis zijn of in een andere locatie. 

Presentatie van alle werken

Alle gemaakte werken worden op de website van Kunst bloeit getoond, eenmaal alfabetisch op naam van de kunstenaars en eenmaal op naam van de gemeenten die met Kunst bloeitmeedoen. 

De verkiezing

Een deskundige jury en het publiek kiezen vervolgens een drietal werken, die door hen het meest gewaardeerd worden. Deze werken worden gehonoreerd met geldprijzen. Kijk HIER voor meer informatie.

Privacy verklaring

De privacy verklaring van De Kunst Collega's is van toepassing: privacy verklaring.

 

Kunst Bloeit wordt georganiseerd door.:

De Kunst Collega’s B.V.

www.dekunstcollegas.nl
Oeverkruid 13
Raamsdonksveer
Telefoon: +31 (0)162 521 500
BTWnr NL856939912B01
KvK: 67343058

Edities

Nieuws

 • Negen edities

  21-03-2017

  Op het laatste moment hebben de gemeenten Roosendaal en Venlo zich aangesloten bij de gemeenten waar dit jaar Kunst Bloeit bloeit plaatsvindt. Daardoor doen dit jaar in totaal 9 grote gemeenten mee. In welke gemeente gaat u schilderen of tekenen?

  Lees meer >
 • Aanmelden kunstenaars

  14-03-2017

  De gemeenten die dit jaar met Kunst bloeit mee doen, zijn bekend. U kunt in een of meer gemeenten van uw keuze aan de schilder- en tekendag deelnemen. Volgend op die dag, wordt uw werk geëxposeerd.

  Lees meer >
 • Deel uw ervaringen op Facebook

  28-02-2017

  Maakt u tijdens het tekenen en schilderen leuke, grappige of bijzondere dingen mee? Of wilt u de voortgang van uw kunstwerk delen? Plaats dan een foto op de Facebook pagina van Kunst bloeit

  Lees meer >