Edities

Kunst Bloeit in Almelo

Almelo is een stad en gemeente in de regio Twente in de provincie Overijssel. De gemeente Almelo is ontstaan uit een fusie tussen de gemeenten Ambt Almelo en Stad Almelo.

Inwoners van de gemeente Almelo worden Almeloërs  genoemd. Een deel van de Almeloërs spreekt Twents, een Nedersaksisch dialect. Behalve de stad Almelo omvat de gemeente de kernen Aadorp, Bornerbroek en Mariaparochie (gedeeltelijk). De gemeente Almelo maakt deel uit van de Regio Twente

Almelo ontstond in de middeleeuwen en stamt af van de woorden aa en lo. Een lo is een bos dat gelegen is op zandgrond en vaak vlak bij een nederzetting ligt. De aa verwijst dan weer naar de Almelose Aa die toen een landweg bij deze lo kruiste. Almelo betekent dus "Op zandgrond gelegen bos bij de Aa".

Klik hier om aan deze editie deel te nemen Lees meer >

Kunst Bloeit in Assen

Assen is een gemeente in het noorden van de provincie Drenthe. De stad Assen maakt deel uit van de gemeente en is de hoofdstad van Drenthe. De gemeente omvat behalve de stad Assen, de dorpen Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, een gedeelte van Vries, Zeijerveen en Zeijerveld. Daarnaast horen de buurtschappen Anreep, De Haar, Schieven en Graswijk bij de gemeente Assen.

Klik hier om aan deze editie deel te nemen Lees meer >

Kunst Bloeit in Capelle aan den IJssel

Klik hier om aan deze editie deel te nemen Lees meer >

Kunst Bloeit in Helmond

Helmond heeft veel te bieden. In het centrum zijn op loopafstand mooie plekjes te vinden. Naast het prachtige kasteel en de paalwoningen is het industriele verleden langs het kanaal met de fabrieken en fabrikantenvilla’s nog steeds herkenbaar. Vele kunstwerken maken onderdeel uit van het straatbeeld. Maar Helmond biedt in het weekend van 3 en 4 juni meer, het Drakenbootfestival. Een kleurrijk festival dat veel publiek trekt.

De voormalige dorpen StiphoutMierlo-Hout en Brouwhuis maken ook deel uit van de stad Helmond. Nu zijn de dorpen, wijken, waarbij de dorpse karakters deels behouden zijn gebleven. Daardoor zijn er diverse mooie, authentieke dorpsgezichten te vinden.

Alle reden om in het weekend van 3 en 4 juni Helmond te bezoeken om de kunstenaars te zien schilderen en tekenen en de boten te zien varen. Info drakenbootfestival: http://drakenbootfestivalhelmond.nl/

Klik hier om aan deze editie deel te nemen Lees meer >

Kunst Bloeit in Hoorn

Jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige stad. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen. Dat geeft de stad zijn bijzondere sfeer. 

Klik hier om aan deze editie deel te nemen Lees meer >

Kunst Bloeit in Roosendaal

Roosendaal is een stad in de provincie Noord-Brabant, en hoofdstad van de gelijknamige gemeente Roosendaal. Tegelijk met Kunst bloeit in Roosendaal vindt Place du Tertre ‘Roosendaal Style’ plaats op de Oude Markt. Daardoor is 13 mei in Roosendaal een echte schilder- en tekendag.

Klik hier om aan deze editie deel te nemen Lees meer >

Kunst Bloeit in Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente is ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen. In genoemde steden zijn talloze mooie stadsgezichten die vereeuwigd kunnen worden. De kunstenaars zijn daartoe hierbij uitgenodigd.

Klik hier om aan deze editie deel te nemen Lees meer >

Kunst Bloeit in Venlo

Venlo is een stad tegen de Duitse grens aan, in het noordelijke deel van de  provincie Limburg. Samen met de stadsdelen Blerick en Tegelen vormt Venlo een stedelijk gebied in de gemeente. De volgende kerkdorpen maken deel uit van de gemeente Venlo: 't Ven, Hout-Blerick, Boekend, Steyl, Belfeld, Arcen, Velden en Lomm. Er zijn talloze prachtige stads- en dorpsgezichten die het vereeuwigen waard zijn.

Klik hier om aan deze editie deel te nemen Lees meer >

Edities

Nieuws

 • Negen edities

  21-03-2017

  Op het laatste moment hebben de gemeenten Roosendaal en Venlo zich aangesloten bij de gemeenten waar dit jaar Kunst Bloeit bloeit plaatsvindt. Daardoor doen dit jaar in totaal 9 grote gemeenten mee. In welke gemeente gaat u schilderen of tekenen?

  Lees meer >
 • Aanmelden kunstenaars

  14-03-2017

  De gemeenten die dit jaar met Kunst bloeit mee doen, zijn bekend. U kunt in een of meer gemeenten van uw keuze aan de schilder- en tekendag deelnemen. Volgend op die dag, wordt uw werk geëxposeerd.

  Lees meer >
 • Deel uw ervaringen op Facebook

  28-02-2017

  Maakt u tijdens het tekenen en schilderen leuke, grappige of bijzondere dingen mee? Of wilt u de voortgang van uw kunstwerk delen? Plaats dan een foto op de Facebook pagina van Kunst bloeit

  Lees meer >